Environment
Environment

As Oy Lounakallio – Esivalmistetut puurankarakenteet

As Oy Lounakallion pilarit, palkit ja pystyrangat on lovettu ja katkottu määrämittaansa jo tehtaalla. Siksi kokoaminen on nopeaa eikä sahausjätettä synny työmaalle. Lounakallion elinkaari on sata vuotta. Hengittävät, puupohjaiset materiaalivalinnat, ajattomat tilaratkaisut sekä aurinkosähkö ja maalämpö ovat kestäviä ratkaisuja.

Reduced waste (Kg)
8 000
Total impact 1 100 379 See all »
Reduced waste (Kg)
8 000
Total impact 1 100 379 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Impact
Excitement
Replicability
Approved by experts

Lounakallion elinkaari on sata vuotta.

Pekka Spinkkilä, Omistaja ja toimitusjohtaja, Oy Spinkkilä Ltd

Purpose

Tarkoitus on ensisijaisesti välttää hukkamateriaalin syntyä, mutta myös tehostaa ja helpottaa rakentamista sen kaikissa vaiheissa.

Results

Pre-cut konseptin avulla talon rakenteista ei synny hukkaa työmaalla. Lounakalliossa on pystytty vähentämään rakentamisen aikaista jätettä konseptin avulla jopa arviolta 8000 kiloa, eli n. 2000 kiloa per talo.

Lounakallion rakentamisessa on läsnä myös elinkaariajattelu. Suunnitteluaste kohteessa on sata vuotta, kun useimpien rakennuskohteiden suunnitteluaste on 50 vuoden paikkeilla. Tämä tarkoittaa sitä, että rakenteet ovat myös passiivisempia.

Implementation

Lounakalliossa puurankarakenteiden valmistus on tapahtunut jo tehtaalla esivalmistuksena. Esivalmistus tarkoittaa, että pilarit ja palkit sahataan tehtaalla määrämittaan. Tämän seurauksena puurakenteiden sahaamisesta ei synny jätettä työmailla. Kiinnitys ja liitostarvikkeet ovat myös tehdasvalmisteisia.

Lounakallion puurankarakenteet on tuottanut Virolainen talovalmistaja Nordic Houses.

The People's Voice

No comments yet

Other Environment Planet Acts