Social
Community Involvement

Arkea – Yli jäänyttä kouluruokaa lahjoitetaan tarvitseville

Arkean koulukeittiöistä lahjoitetaan päivittäin ylijäämäruokaa apua tarvitseville. Jo vuonna 2014 käynnistyi yhteistyö Turun Katulähetyksen kanssa ja syksyllä 2017 toimintaa täydennettiin Arkean aloittaessa yhteistyön valtakunnallisen hyväntekeväisyysjärjestö Hope ry:n kanssa.

No value
Total impact 0 See all »
No value
Total impact 0 See all »
Share this Act and help it spread
Help this Act to spread by sharing it on Facebook, Twitter, or LinkedIn.
Invite an organization
Invite an organization to do this Act
0
Organizations invited
Claim this Act
Is this your company's Act? Sign up and claim this Act to make it yours.

Purpose

Arkean keittiöissä ruokajakeluun suhtaudutaan iloisin mielin. Keittiöhenkilökunnan mukaan ruokaa on ilo antaa, kun näkee, että se menee tarpeeseen ja ihmiset tulevat onnellisiksi. On myös mukavaa, ettei ruokaa jouduta heittämään roskiin, vaan se menee hyvään tarkoitukseen.

Results

Ruokaa vastaanottaneilta perheiltä on saatu kiitosta. Ruoka on ollut maistuvaa ja jakelu on sujunut ongelmitta. Moni perhe on saanut kouluista niin runsaasti ruokaa, että sitä on riittänyt pakastettavaksikin. Arkealla on valmius lahjoittaa ruokaa päivittäin yli 30 koulukeittiöstä.

Ylijäämäruuan lahjoituksessa Arkea noudattaa tarkasti Ruokaviraston ohjeistuksia ja määräyksiä. Lahjoitettava ruoka tulee aina suoraan linjastosta ja sen laatu varmistetaan ennen lahjoittamista. Arkea on alusta alkaen edellyttänyt, että toiminnassa noudatetaan Eviran antamaa ruoka-apuohjetta ja että ruoka jaetaan eteenpäin maksutta.

Implementation

Turun Katulähetys noutaa ylijäämäruokaa muutamasta Turun keskustan koulusta kahtena päivänä viikossa ja tarjoilee sen vastikkeetta vähäosaisille. Katulähetyksen ja Arkean yhteistyö on ollut hedelmällistä ja joustavaa. Turun Katulähetys ry toimii päihdeongelmaisten, asunnottomien ja syrjäytyneiden ihmisten auttamiseksi.

Hope ry:n kanssa ruokaa lahjoitetaan vähävaraisille lapsiperheille. Hope ry nimeää ruoka-apua saavat perheet omista asiakasperheistään. Kukin perhe saa hakea ruokaa oman alueensa koulusta koulun lounasajan päätyttyä.

Other Community Involvement Planet Acts

Partners