Ekokuu.fi on suomalainen luonnonkosmetiikan ja kodin ekotuotteiden verkkokauppa.

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan kosmetiikkaa eli meikkejä, ihonhoitoon käytettäviä tuotteita sekä iholle tarkoitettuja pesuaineita, joiden valmistuksessa on käytetty luonnosta peräisin olevia ainesosia. Sen valmistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota raaka-aineiden alkuperään sekä siihen, miten tuotteen elinkaari vaikuttaa ihmiseen ja ympäristöön. Luonnonkosmetiikan käyttäminen on sekä ihmisen, että ympäristön hyvinvointia edistävä teko.

Luonnonkosmetiikan hiilijalanjälki on pieni, sillä raaka-aineet pyritään löytämään mahdollisimman läheltä ja vastuullisesti tuotettuina. Tuotteiden pakkaukset ovat yleensä täysin kierrätettäviä sekä muovittomia.

Luonnonkosmetiikan kuorivissa tuotteissa ei koskaan käytetä mikromuovia vaan “rakeisuus” saadaan aikaan luonnontuotteilla. Koska luonnonkosmetiikan tuotteet tulee olla mahdollisimman täydellisesti ja nopeasti biohajoava, se ei myöskään kuormita ympäristöä, läheskään niin paljon kuin tavanomainen kosmetiikka.

Tuotteiden valmistuksessa käytetään siis mahdollisimman yksinkertaisia menetelmiä, jotka säilyttävät raaka-aineiden luonnolliset ominaisuudet. Eläinten ja ympäristön hyvinvoinnista huolehditaan kaikissa tuotannon vaiheissa, eikä eläinkokeita sallita missään olosuhteissa.

Luonnonkosmetiikkaan siirtymisen myötä on luonnollista, että ekologisempaa ajattelua haluaa viedä pidemmälle. Kemikaalialtistusta tapahtuu myös runsaasti kodin siivouksen ja puhtaanapidon yhteydessä. Ekologisilla aineilla siivous onkin hyvä tapa välttää turhia vesistöjä tuhoavia kemikaaleja lopputuloksesta tinkimättä. Useimmille ihmisille tutuiksi ovat tulleetkin jo esimerkiksi pyykkietikka, imurointipuuteri ja ekologiset pyykinpesuaineet.

 

suomen ekoyrittäjät logo

Industry Beauty
Employees 1
WWW https://www.ekokuu.fi/